لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

لطفافهرست را برای نمایش انتخاب کنید.

پروژکتور های 50 واتی – ال ای دی 50 واتی و درایور های 50 واتی

لامپ و پروژکتور ال ای دی 50 وات

  • یکی از پر مصرف ترین منابع نوری، پروژکتور و لامپ های ال ای دی 50 واتی هستند. به دلیل نور نسبتا زیادی که این پروژکتور ها دارند، مورد مصرف بالایی نیز دارند. دو آیتم مهم و اصلی پروژکتور ال ای دی 50 واتی عبارت است از :
  • 1- ال ای دی پاور 50 وات که می تواند از نوع اس ام دی 50 وات و یا سی او بی 50 وات و یا ماژول های اس ام دی 50 واتی باشند
  • 2- درایور ال ای دی 50 وات که درایور ها نیز نواع مختلفی را دارند مانند درایور های ایزوله، غیر ایزوله، درایور با هارمونیک پایین، درایور ضد آب، درایور با پاور فکتور بالا ، درایور با پاور فکتور پایین و ….
  • ال ای دی پاور 50 وات به عنوان اصلی ترین بخش یک پروژکتور می باشد و پارامتر های زیادی باعث تغییر در قیمت آیتم مذکور خواهد بود. شاید شما به عنوان یک خریدار، در بازار فروش این محصول، آیتم های متنوعی را با قیمت های متفاوت مشاهده کرده باشید و بارها این سوال رو پرسیدید که چرا یک محصول باید اینقدر تنوع قیمتی (حتی تا سه برابر قیمت) رو داشته باشه. در این قسمت به خلاصه ای از اجزای پاور ال ای دی های 50 واتی خواهیم پرداخت که امیدواریم به تا حد زیادی به جواب سوال خود رسیده برسید.

ال ای دی 50 وات

هسته اصلی پاور ال ای دی، چیپ ساطع کننده نور است. در حال حاضر تامین کننده های زیادی به ساخت این چیپ ها پرداخته اند مانند بریدجلوکس Bridgelux، سئول Seoul، کری Cree، اپی ال ای دی EpiLeds، اپی استار EpiStar، جنسیس Gensis ، سانان Sanan و … .بدیهی است که استفاده از هر کدام از چیپ های فوق تاثیر قابل ملاحظه ای در قیمت نهایی ال ای دی خواهد داشت. به عنوان مثال ممکن است قیمت هر کدام از چیپ ها با دیگری تا 5 برابر قیمت هم متفاوت باشد که در نهایت در قیمت نهایی محصول تاثیر گذار خواهد بود. از طرفی دیگر سایز چیپ های مورد استفاده از در ال ای دی نیز تاثیر به سزایی در قیمت خواهد داشت. به عنوان مثال چیپ ها در سایز های مختلفی (24 میل، 28 میل، 30 میل …. 45میل) خواهد داشت که تغییر در ابعاد چیپ در قیمت نهایی تاثی گذار خواهد بود. به عنوان مثال ممکن است یک ال ای دی 50 وات با 50 عدد چیپ 30 میل ساخته شده باشد و دیگری با 50 عدد چیپ 45 میل. هردو در بازار فروش این محصول با نام ال ای دی 50 وات عرضه خواهد شد اما قطعا از نظر نوردهی، کیفیت و بازدهی، طول عمر با یکدیگر برابر نخواهند بود. مورد دیگر که در قیمت ال ای دی های پاور به خصوص 50 واتی تاثیر گذار است استفاده از متریال های مختلف برای base می باشد. base در واقع همان هولدر چیپ ها هست که چیپ ها روی آنها مونتاژ میشوند. بهترین متریال مس است. مس به دلیل ضریب انتقال حرارت بالایی که دارد قادر به ایجاد شار حرارتی بالا برای دفع حرارت تولید شده توسط ال ای دی می باشد. از طرفی دیگر با توجه به بالا بودن دانسیته مس، استفاده از مس وزن ال ای دی را سنگین تر کرده و هزینه آن (جدای از قیمت واحد) از دیگر متریال بالاتر خواهد بود. در سال های اخیر تولید کننده های ال ای دی های پاور به استفاده از دیگر متریال مانند آلومینیوم نیز روی آورده اند. آلومینیوم نسبت به مس قیمت کمتری داشته و از طرفی تا 4 برابر نیز سبکتر از مس می باشد و بدیهی است که استفاده از متریال آلومینیوم قیمت ال ای دی را تا حد زیادی کاهش دهد. البته ضریب انتقال حرارت آلومینیوم نیز نسبت به دیگر فلزات بالاتر می باشد اما اختلاف زیادی با مس دارد. لازم به ذکر است که بسیاری از ال ای دی های ارزان قیمت بازار از هیچکدام از متریال های مس و آلومینیوم استفاده نکرده و متاستفانه از آهن خام برای base ال ای دی استفاده کرده اند. این نوع ال ای دی ها دوام چندانی نخواهند داشت و قیمت تمام شده آنها بسیار پایین تر از ال ای دی های با کیفیت می باشد.

یکی دیگر از موارد تایین کننده برای قیمت تمام شده ال ای دی استفاده از سیم های ارتباطی داخل چیپ است. اگر با میکروسکوپ به داخل ال ای دی نگاهی بیاندازید مشاهده خواهید کرد که چیپ ها با استفاده از سیم های ظریفی به رنگ طلایی به یکدیگر متصل هستند. در ال ای دی های با کیفیت جنس این سیم ها از طلا با خلوص 99.99% می باشد . قطر سیم های استفاده شده نیز متغیر است . در برخی از مواقع برای ارزان تر شدن قیمت تمام شده ال ای دی از سیم های با قطر کمتر استفاده می شود.

در فروشگاه ال ای دی m-led ، ال ای دی های 50 واتی با چیپ های 45 میل و base از جنس مس با سیم های طلای قطر 1.2 ارائه میشود و در این نوع ال ای دی برای دفع حرارتی بهتر چیپ ها چیدمان چیپ ها به صورت زیگزاگ در کنار هم قرار گرفته است که m-led اولین و تنها ارائه دهنده این نوع چیپ در ایران می باشد. با توجه به اینکه قیمت این نوع ال ای دی نسبتا زیاد می باشد ، فروشگاه m-led اقدام به ارائه ال ای دی های 50 وات با base الومینیوم و جیپ سایز کوچک نیز کرده است که در صورت تمایل مشترین گرامی می توانند از آیتم مذکور با قیمت مناسبتر نیز استفاده کنند.

درایور 50 وات ال ای دی

تمامی مواردی که تا این لحظه بدان اشاره شد، مربوط به ال ای دی بود. اما بخش دیگری از پروژکتور های 50 واتی ، منبع تغذیه استفاده در آنها می باشد.

منابع تغذیه ال ای دی ها نیز با طراحی ها و کیفیت های متفاوتی در بازار ارئه می شوند. ارزانترین نوع منابع تغذیه ال ای دی ، درایور های غیر ایزوله هستند که با ساده ترین مدار ولتاژ و جریان مورد نیاز ال ای دی ها را تامین می کنند. از نشانه های بارز درایور های غیر ایزوله، کوچک بودن آنها و رنج وسیع توان خروجی آنها می باشد. به عنوان مثال ممکن است یک درایور با ابعاد کوچک ( در حدود 5 سانت در 2 سانت در 2 سانت محدوده 10 الی 40 وات خروجی داشته باشند). اما در درایور های ایزوله رنج ها معمولا بازه کوچکی دارند و ابعاد درایور ها معمولا بزرگتر هستند. قطعات و آیتم های استفاده شده در درایور ها نیز مبین کیفیت درایور هستند. درایور هایی که ابعاد بزرگتری دارند و از پارت های بیشتری استفاده کرده اند معمولا در ورودی و خروجی مدار فیلتر های جهت جلوگیری از نویز و تامین جریان و ملتاژ سالم تری را دارند. مساله دیگری که در قیمت درایور های تاثیر گذار است فلیکر داشتن درایور می باشد. flickering یا خروجی متناوب درایور ها باعث خواهند شد که ال ای دی در خورجی نوری متناوب تحویل دهد. این نوسان نوری با چشم قابل مشاهده نیست (به دلیل فرکانس بالای پردازشی چشم) و معمولا با دوربین های موبایل قابل رویت خواهند بود. در برخی از محیط ها (مثلا محیط کار و مطالعه) استفاده از چنین منابع نوری مجاز نیست و کارکرد زیر چنین منابع نوری باعث خستگی چشم خواهد شد. لازم به ذکر است درایور های که فلیکر دارند قیمت کمتری نسبت به درایور های بدون فلیکر خواهند داشت.

مورد مهم دیگری که در قیمت درایور ها تاثیر گذار می باشد، ضریب اصلاح توان است. که در اصطلاح Power Factor Correction یا همان PFC نام دارد. درایور های PFC که معمولا ضریب بالای 90% رو دارند طراحی کاملتری نسبت به درایور های بدون PFC هستند . لازم به ذکر است در برخی از کشورها لازمه داشتن استاندارد محصول، بالا بودن ضریب اصلاح می باشد. اما در کشور ایران این موضوع هنوز لازم الاجرا نشده . دقت بفرمایید وجود درایور PFC به معنای none-flicker بودن آن درایور نمی باشد. لذا در صورتیکه PFC و flicker هر دو برای شما مورد اهمیت می باشد حتما در صفحه خرید محصول به این موضوع دقت بفرمایید یا برای اطلاعات بیشتر با پشتیبانی سایت در تماس باشید.

در منبع تغذیه های قرار داده شده در این پیج، منبع تغذیه 60 وات با شدت جریان بالای 1500 میلی آمپر (در حدود 1750 الی 1800 میلی آمپر) را میتونید مشاهده کنید. این نوع درایور برای ال ای دی های 50 واتی مرغوب نیز قابل استفاده می باشد. به عبارتی دیگر درصورت خرید ال ای دی 50 واتی با پلت فرم مسی و چیگ زیگزاگ، مجاز به استفاده از درایور 60 واتی نیز خواهید بود و به تبع آن نور و حرارت بیشتری نیز توسط ال ای دی تولید خواهد شد. در صورت استفاده از درایور 60 واتی برای این نوع محصول، حتما از هیت سینک با قدرت خنک کنندگی بالاتر استفاده نمایید.

ال ای دی 50 وات برق مستقیم

در این بخش آیتم های دیگری را نیز مشاهده میکنید تحت عنوان ال ای دی های 50 واتی برق مستقیم. این نوع ال ای دی ها دیگر نیازی به منبع تغذیه جداگانه ای ندارند. همین موضوع باعث کاهش قابل ملاحظه محصول نهایی خواهد شد. در واقع برای این نوع از ال ای دی ها، درایور های مربوطه روی برد آلومینیومی ال ای دی به همراه ال ای دی با یکدیگر قرار گرفته اند که بدون نیاز به درایور جداگانه، قادر خواهید بود ال ای دی را با برق مستقیم شهری 220 ولت راه اندازی نمایید. این نوع آیتم در واقع یک محصول اقتصادی می باشد و از نظر کیفیت نور و منبع تغذیه با آیتم های گران قیمت تر قابل مقایسه نیستند.

در تمامی موارد فوق، استفاده از هیت سینک مناسب برای دفع حرارت ال ای دی اجباری می باشد و در صورت استفاده از درایور 60 واتی همانطور که در بالا بدان اشاره شد، حتما از هیت سینک با توان بالاتر استفاده شود. دقت بفرمایید که هرچقدر ال ای دی هنگام کارکرد دمای پایینتری داشته باشد (این موضوع وابستگی شدیدی به هیت سینک و چسب های حرارتی و نوع مونتاژ دارد)، بازدهی ال ای دی و طول عمر بیشتری را شاهد خواهید بود.